DNS Ayarları İle Youtube'a Girme (Youtube Giriş)

Youtube erişime Türkiye'de kapatıldı. Youtube'a Nasıl Girilir? Youtube Girme Yöntemleri Youtube'ye girme formülleri DNS Ayarları İle Youtube nasıl girilir? Detaylar bu sayfada

En önemli video paylaşım sitesi olan Youtube Türkiye'de yasaklandı. Suriye ile ilgili ses kayıtlarının Youtube'de yayınlanmasının ardından bu karar alındı. Youtube girme yöntemleri Youtube nasıl girilir her şey bu sayfada
Türkiye Twitter yasağını konuşurken, Bir yasakta dünyaca ünlü video paylaşım sitesi Youtube geldi. Youtube erişime neden kapatıldı?
Suriye ilgili tapelerin sızmasının ardından video paylaşım sitesi Youtube hakkında da erişim yasağı getirildi.
Alınan karar az önce 3G internet erişimi sağlayan GSM operatörleri ile internet erişim hizmeti veren TTNET ve Superonline gibi ISP şirketlerine tebliğ edildi.
Yasaklama kararı, gün içinde operatörler ve şirketler tarafından aşama aşama uygulamaya konacak.
Son olarak Youtube’a, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’e ait olduğu iddia edilen ses kaydı yüklenmişti. Gündeme bomba gibi düşen ses kaydında, seçim öncesi savaş çıkarma planları üzerine konuşuluyordu.
Telekominikasyon İletişim Başkanlığı’ndan Youtube sitesi sorgulandığında çıkan ekran şöyle:

MAHKEME KARARI YOK İDARİ TEDBİR VAR

Bu arada, kapatmanın mahkeme kararı olmadan yapıldığı ve idari tedbir uygulandığı öğrenildi.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, video paylaşım sitesi Youtube'u idari kararla engellediğini açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu hafta içinde NTV canlı yayınında, "Twitter'ın arkasında YouTube var" demişti.

DÜNYA AJANSLARI ACİL KODUYLA DUYURDU

Reuters, abonelerine son dakika gelişmesi olarak tek cümle halinde geçtiği ilk haberinde "Türkiye'de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı YouTube'a karşı 'idari önlem' kararı alındığını duyurdu" ifadelerine yer verdi.

AFP ise yine son dakika gelişmesi olarak geçtiği haberinde "Türkiye, Twitter'ın ardından YouTube'u da yasakladı" dedi.

AYARLARINI DEĞİŞTİRENLER GİRİYOR

Siteye Türkiye içinde erişim sağlanamazken, DNS ayarlarını değiştiren ve VPN uygulamalarını kullananlar siteye girebiliyor.

OLDU OLACAK TÜRKİYE'Yİ KAPATIN

Yasak haberinden sonra karara Twitter'dan tepki yağdı:

Hasan Cemal ‏@HSNCML
Erdoğan şaşırtmadı! Demokrasiye korkunç bir darbe dahai: Twitter'dan sonra YouTube da kapatıldı.

cüneyt özdemir ‏@cuneytozdemir
Twitter'dan sonra Youtube da kapatıldı. Sırada facebook, instagram ve diğer paylaşım siteleri var. İnternet tamamen kapatılabilinir...

Tufan Türenç ‏@tturenc
Twitter kapalı, Youtube kapandı.Sıra telefonlarda ve televizyonlarda.
İşte yasaklı Twitter ve YouTube'a girmenin formülü:
- Proxy siteleri yani vekil sunucular yardımıyla yasaklı sitelere giriş çoğu zaman mümkün. Bunun için Google'da Free Proxy Sites yazmak ya da alanında en bilinen sitelerden olan hidemyass.com veya vtunnel.com'a girerek de bu sitelere erişebilirsiniz.
- Proxy siteleri yani vekil sunucular yardımıyla yasaklı sitelere giriş çoğu zaman mümkün. Bunun için Google'da Free Proxy Sites yazmak ya da alanında en bilinen sitelerden olan hidemyass.com veya vtunnel.com'a girerek de bu sitelere erişebilirsiniz.
- Ancak proxy sitelerini seçerken dikkatli davranmakta fayda var. Google aramalarında çıkan bazı proxy siteleri zararlı kaynadığından yasaklı sitelere gireyim derken virüslerle uğraşmayın.
- Bunun dışında proxy siteleri çoğunlukla fazlaca adware yani reklamlarla kaynıyor ve bu şekilde gelir yaratmaya çalışıyorlar. Haliyle yasaklı sitelere gireyim derken istemediğiniz kadar çok reklama maruz kalma durumu da söz konusu.
- Açılımı Sanal Özel Ağ olan VPN de yasaklı sitelere girmek için bir başka formül. Bu yöntem ise proxy sitelere göre daha güvenilir sayılabilir. VPN ile yurtdışındaki bir bilgisayara bağlanarak yasaklı sitelere girebiliyorsunuz.
- Bunun için VPN hizmeti sunan şirketlerden aylık bir bedel karşılığında hesap satın almanız gerekiyor. Bu servisi kullanmaya başladığınızda bilgisayarınız önce yurtdışındaki herhangi bir sunucuya (Paris, Washington, Londra, Madrid vb.) bağlanıyor ve bu bilgisayar üzerinden siteye giriyorsunuz.

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Top